flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи суду в період воєнного стану

14 червня 2022, 10:34

До уваги учасників судових проваджень та інших відвідувачів суду!

Краснопільський  районний суд Сумської області продовжує свою роботу в умовах воєнного стану.

Не зважаючи на постійні загрози, що стали наслідком масштабного вторгнення російської федерації на територію України, судом постійно вживаються заходи, спрямовані на належну організацію роботи суддів та працівників  апарату суду, а також забезпечується розгляд всіх категорій судових справ. 

Питання про розгляд судових справ вирішується суддями з урахуванням явки учасників та передбаченої законом процесуальної необхідності.

У разі  неявки сторін з поважних причин або настання інших обставин, що унеможливлюють розгляд судових справ, суддями, з урахуванням вимог чинного законодавства, приймаються рішення про  відкладення розгляду судових справ.

Про дату та час судового розгляду учасники таких судових проваджень повідомляються у встановленому процесуальним законодавством порядку.

Вжиті першочергові заходи організації роботи суддів та працівників апарату Краснопільського районного суду Сумської області забезпечили розгляд суддями в передбаченому процесуальним законом порядку термінових судових справ та справ у відсутність учасників судових проваджень за наявності на те підстав. 

Питання про розгляд у судових засіданнях решти справ вирішується суддями з урахуванням можливості явки учасників справи, їх сповіщення про дату і час розгляду та передбаченої законом процесуальної необхідності, і за наявності на те підстав відкладається з метою уникнення загрози життю, здоров’ю та безпеці працівників та відвідувачів суду. Про дату та час судового розгляду учасники таких судових проваджень будуть повідомлені у встановленому процесуальним законодавством порядку.

У разі, коли під час роботи суду, у селищі оголошується повітряна тривога, загроза артобстрілу чи вуличних боїв, судді разом з працівниками апарату суду, учасниками процесу та відвідувачами суду зобов’язані негайно спуститись в укриття, яке знаходиться в підвальному приміщенні Краснопільського районного суду Сумської області. При цьому, якщо такі обставини виникли під час судового засідання, то у судовому засіданні оголошується перерва до офіційного оголошення про відміну тривоги чи коли мине небезпека. 

Враховуючи набутий досвід роботи суду в умовах воєнного стану, а також у зв’язку з призупиненням загального доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень та сервісу «Стан розгляду справ», наказом голови суду від 02 березня 2022 року до закінчення воєнного стану змінено графік роботи суду зі звичайного на гнучкий графік роботи суду у робочі дні тижня.

ЗАГАЛЬНА КАНЦЕЛЯРІЯ. Для подання кореспонденції безпосередньо через загальну канцелярію та одержання інформації про вхідну реєстрацію документа встановлено прийом в робочі дні:

Понеділок – четвер  з 08 год. 00 хв.  до 17 год. 15 хв.

П’ятниця з  08 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв.

Поза встановленим графіком прийому прийом кореспонденції в приміщенні суду здійснюватиметься через судову скриньку, яка знахожиться на посту служби судової охорони. Одержати інформацію про вхідну реєстрацію такого документа можливо з понеділка по четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 15 хв., а в п'ятницю з 08 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв. за зверненням особи, яка її подала за номером телефону: (05459) -7-12-07.

КРИМІНАЛЬНА, ЦИВІЛЬНА ТА АДМІНІСТРАТИВНА КАНЦЕЛЯРІЇ. Для одержання інформації, ознайомлення з матеріалами та одержання копій судових рішень у судових справах встановлено такі години прийому у робочі дні тижня:

Понеділок – четвер  з 08 год. 00 хв.  до 17 год. 15 хв.

П’ятниця з  08 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв.

АРХІВ. Надання інформації, ознайомлення з матеріалами та одержання копій судових рішень у судових справах, які зберігаються в архіві суду, здійснюється за встановленим графіком прийому відповідною канцелярією суду за попереднім письмовим/електронним зверненням особи протягом п’яти робочих днів з дня надходження звернення.

Понеділок – четвер  з 08 год. 00 хв.  до 17 год. 15 хв.

П’ятниця з  08 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв.

ЕЛЕКТРОННІ ЗВЕРНЕННЯ.  Також одержати інформацію у справах можливо через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд» ЄСІТС, та на офіційну електронну пошту суду inbox@kp.su.court.gov.ua (щодо нерозглянутих справ):

Звертаємо Вашу увагу, що на час воєнного стану обмежено допуск в приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань; особистий прийом громадян керівництвом суду не здійснюється до закінчення воєнного стану.

У разі загострення воєнних дій у місті, графік роботи Краснопільського районного суду Сумської області буде корегуватися відповідно до ситуації.

Зберігайте спокій та бережіть себе й своїх рідних!

 

Пресслужба Краснопільського районного суду

Сумської області