flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів»

25 липня 2017, 10:12

09 липня 2017 року набрав чинності ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів» від 06.06.2017 №2081-19.

Даний Закон повинен удосконалювати правове регулювання забезпечення реалізації прав дітей, передусім соціально-вразливих категорій, на оздоровлення та відпочинок.

Відповідно до означеного Закону розширюється перелік категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів. Документом уточнюються повноваження державних органів у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, порядок утворення, реорганізації та ліквідації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Крім того, вводиться адміністративна відповідальність відповідно до ст.166-25 (Неподання або подання не в повному обсязі відомостей для внесення до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей) КУпАП.

Більш детально з самим Законом можна ознайомитися за посиланням:

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2081-19