flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про відповідальну особу

24 листопада 2020, 14:46

Відповідно до частини третьої статті 7 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", доступність правосуддя для кожної особи забезпечується відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законами України. Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення.

Керівництвом Краснопільського  районного суду Сумської області  розроблено і реалізовано комплекс заходів щодо вирішення питання розміщення у приміщеннях суду маломобільних груп населення, яке дозволило б створити гідні умови їх перебування у будівлі та забезпечило б належний рівень захисту їх прав.

Вхід до  будівлі приміщення Краснопільського  районного суду Сумської області обладнаний з урахуванням державних будівельних норм стаціонарними пандусами і кнопкою виклику, розташованою на прийнятній для маломобільних груп населення  висоті.

Додатково повідомляємо, що маломобільні групи населення канцелярією суду обслуговуються поза чергово!

Наказом  В.о. керівника апарату суду визначено осібу, відповідальну за доступ до правосуддя маломобільних груп населення під час звернення до суду. Такою  особою визначено судового розпорядника Завгородню Світлану Миколаївну (робочий телефон: (05459) 7-12-07). Останній зобов’язаний, при зверненні до суду осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення, надавати допомогу у оформленні заяв про надання копій судових рішень, документів про ознайомлення з матеріалами справи, забезпечувати супровід вказаних осіб у суді тощо.