flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про зміну режиму роботи та повноважень Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області

21 січня 2022, 13:23

На адресу суду надійшов лист від Регіонального центру з надання безоплатної правової вторинної правової допомоги у Сумській області про те,що Координаційним центром з надання правової допомоги та його регіональними підрозділами реалізується пілотний проектщодо особливостей прийняття і оброблення повідомлень про випадки затримання осіб, адміністративного  арешту  або застосування  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В ході реалізації цього проекту  функції прийняття та оброблення  повідомлень  про випадки затримання осіб, адміністративного арешту  або застосування запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою, видання адвокатами доручень  про надання безоплатної вторинної правової допомоги з цих питань передано до Регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги У Чергівецькій  та Тернопільскій областях. Окрім вище вказаних функцій на ці Регіональні центри також покладено опрацювання та виконання постанов та ухвал суду про залучення захисника слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом,які надходять у позаробочий та нічний час, вихідні та святкові дні.

Водночас Регіональним центром з надання вторинної безоплатної правової допомоги у Сумській області як і раніше, буде здійснюватись опрацювання постанов/ ухвал суду про призначення адвоката. що надходять у робочий час з 09 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. А розгляд повідомлень (ухвал чи постанов) про залучення захисника за призначенням та проведення окремих процесуальних дій  буде здійснюватись у вказані години роботи.

Детальніше: лист РЦ НБВПД у Сумській області та наказ МЮУ №3058/5-2021 від 31.08.2021