flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 10 років позбавлення волі засуджено громадянина РФ за несанкціоноване поширення інформації про місця розташування Збройних Сил України чи інших Сил оборони

16 лютого 2024, 10:57

15.02.2024 Краснопільський районний суд Сумської області розглянув кримінальне провадження відносно громадянина РФ щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).                                      

Судом встановлено, що у лютому 2023 року гр. Л., маючи посвідку на постійне проживання в Україні, проживаючи на території одного з прикордонних населених пунктів Сумського району Сумської області, де періодично через недіючий пункт пропуску перетинав державний кордон України з РФ з метою отримання пенсійних виплат на території РФ, у ході спілкування з співробітниками прикордонної служби ФСБ РФ поширював інформацію про місця розташування Збройних Сил України та інших Сил оборони у межах Сумського району Сумської області.

Судом ухвалений обвинувальний вирок, за яким обвинуваченому призначено покарання за частиною третьою статті 114-2 КК України у виді десяти років позбавлення волі. Засуджений до вступу вироку у законну силу перебуватиме під вартою.

Пресслужба

Краснопільського районного суду Сумської області