flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Краснопільського районного суду Сумської області Юлія Зеря взяла участь у триденному навчанні з медіації як способу врегулювання сімейних спорів

02 квітня 2024, 13:08

З 28 по 30 березня 2024 року голова Краснопільського районного суду Сумської області Юлія Зеря взяла участь у триденному тренінгу для правників, який відбувся у м. Києві, за ініціативою ГО «Асоціація сімейних медіаторів України» у співпраці з Національною школою суддів України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми «Справедливість для всіх». Даний захід організовано у рамках проекту «Шляхи до справедливості у вирішенні сімейних конфліктів: реалізація доступності та якості медіації».

Завданнями тренінгу було формування у суддів обізнаності сутності медіації як позасудової процедури врегулювання конфлікту (спору); розуміння її принципів і форматів проведення у конфліктах (спорах), зокрема сімейних; формування розуміння доцільності застосування медіації особами, що перебувають у конфлікті, усвідомлення можливих точок дотику та конструктивної взаємодії з медіатором з приводу дієвого вирішення конфліктів (спорів); інформування сторін конфлікту (спору) про медіацію як альтернативний спосіб вирішення судового спору.

У ході заходу судді з різних регіонів України разом із тренерками поглиблювали теоретичні знання щодо медіаційних процедур, вчилися аналізувати та застосовувати міжнародне законодавство та норми національного законодавства про медіацію, сприяти використанню медіації у цивільних справах, визначати категорії спорів, при врегулюванні яких є доцільним застосування медіації.