flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правила проведення та організації судових засідань в режимі відеоконференції в Краснопільському районному суді Сумської області

03 червня 2019, 08:47

Правила проведення та організації судових засідань в режимі відеоконференції в Краснопільському районному суді Сумської області

 

В Краснопільському районному суді Сумської області на виконання вимог Закону України від 04.07.2012 № 5041-VІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2013, № 25, ст.247) реалізовано можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасникам судового процесу на підставі рішення суду, у порядку, встановленому процесуальним законом та у відповідності до Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження), затвердженої наказом ДСА України № 155 від 15.11.2012.

  При цьому, обов’язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

З метою організації проведення відеоконференцій в системі судового документообігу, для резервування майданчиків ДП «Інформаційні судові системи» створено Web-пpoгpaмy «Бронювання систем відеоконференцзв’язку». Система дозволяє адмініструвати список установ, майданчиків, користувачів системи та бронювати майданчики для відеоконференцій у режимі онлайн.

Як показує практика, резервування майданчиків для проведення судових засідань в режимі відеоконференції відбувається не завжди.

Для оптимізації роботи суду з питань організації та проведення судових засідань в режимі відеоконференції, пропонуємо обов'язково перевіряти наявність вільного часу в Web-програмі «Бронювання систем відеоконференцзв’язку».

Сеанси відеоконференцзв'язку організовуватимуться Окружним адміністративним судом міста Києва, за дорученням інших судів, лише за умови бронювання майданчика для проведення відеоконференцзв'язку за допомогою Web-програми "Бронювання систем відеоконференцзв'язку" та отримання судом копії ухвали про необхідність забезпечення відеоконференції.

Відповідним працівником апарату суду перед початком судового засідання у режимі відеоконференцзв’язку повідомлятиметься суд, що розгляд справи здійснюватиметься у межах заброньованого часу у Web-програмі «Бронювання систем відеоконференцзв’язку». За  5 хвилин до закінчення заброньованого часу, відповідальна особа апарату суду повторно повідомить про закінчення часу та розірвання сеансу відеоконференцзв’язку по закінченні броні. 

Звертати увагу учасників, що проведення судового засідання у режимі відеоконференцзв'язку відбуватиметься за адресою: Сумська обл., смт. Краснопілля, вул. Вокзальна,18. 

При бронюванні майданчика для проведення відеоконференцзв'язку необхідно враховувати режим роботи Краснопільського районого суду Сумської області:

понеділок - четвер з 08-00 до 17-15

п'ятниця з 08-00 до 16-00

обідня перерва з 12-00 до 13-00

      Краснопільський районний суд Сумської області відхилятиме заявки на бронювання майданчика, у разі бронювання часу відеоконференцзв'язку без врахування режиму роботи суду.

Особою відповідальною за організацію проведення судових засідань в режимі відеоконференції в Краснопільського районного суду Сумської області:

є головний спеціаліст з інформаційних технологій - Вольвач Роман Прокопович, контактний телефон (05459) 7-12-08 (канцелярія), а у його відсутність заступник керівника апарату суду - Жук Олександр Вікторович, контактний номер телефону (05459) 7-28-06.