flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено тренінг «Комунікації в судовій діяльності»

18 червня 2019, 09:53

           14.06.2019 Харківським регіональним відділенням НШСУ для підвищення рівня кваліфікації працівників апарату суду проведено тренінг на тему «Комунікації в судовій діяльності».       

           У ході проведення підготовки до аудиторії було запрошено начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівника Прес-центру судової влади України Оксану Лисенко та заступника начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності-завідувач відділу взаємодії із засобами масової інформації секретаріату Вищої ради правосуддя Ірину Паламарчук.

          Під час роботи учасники тренінгу побудували схему організації комунікаційної діяльності в суді, розробили комунікаційний план для визначеної цільової аудиторії.

 

          Викладачі наголосили: спеціалісти із забезпечення зв’язків зі ЗМІ повинні працювати на випередження задля того, щоб громадськість  мала правильне уявлення про роботу суду, адже якщо мовчать суди, то за них говорять інші.

         Тренери порадили працівникам апаратів судів, відповідальним за комунікаційний напрям діяльності суду, детально опрацювати  методичні рекомендації - "Настільну книгу прес-секретаря", розроблену Прес-центром судової влади України для використання в роботі.

         Лекційний матеріал був змістовний та пізнавальний. Тренери звернули увагу на помилки, які прес-секретарі найчастіше допускають в своїй роботі та пояснили, як їх уникати при виконанні професійних обов’язків .

         Обговорили і тонкощі професії журналіста, які слід знати для налагодження якісної співпраці, з’ясували, другом чи ворогом для судів є ЗМІ. 

         У тренінгу взяв участь заступник керівника апарату суду Краснопільського районного суду Сумської області Олександр Вікторович Жук.

         Після закінчення підготовки кожному слухачу запропоновано пройти анкетування та вручено Сертифікат Національної школи суддів України.