flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шановні відвідувачі суду та учасники судових процесів!

31 березня 2020, 15:45

        Постановою Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID – 19» від 11.03.2020 року № 211 в Україні було введено карантин з 16 березня 2020 року до 03 квітня 2020 року.

         25 березня 2020 року, Уряд, продовжив дію загальнонаціонального карантину до 24 квітня 2020 року.

       У зв’язку із продовженням заходів, спрямованих на упередження поширення небезпечного гострого респіраторного інфекційного захворювання COVID-19, головою Краснопільського районного суду Сумської області  було продовжено дію особливого режиму роботи установи до 24 квітня 2020 року.    

         Враховуючи вказану постанову, а також з метою убезпечити відвідувачів суду, нагадуємо, що функціонує підсистема «Електронний суд».

       Крім того, нагадаємо, що в учасників судових справ є можливість подання до суду документів (апеляційні скарги, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) дистанційно,  а саме в електронному вигляді на електронну адресу суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд», https://cabinet.court.gov.ua/login, поштою, факсом або дистанційними засобами зв’язку.

         Також, Ви можете подати до суду клопотання про отримання процесуальних документів у електронному вигляді через підсистему «Електронний суд».

         Шановні учасники судових процесів, звертаємось до вас із проханням утриматися від участі в судових засіданнях, якщо слухання не передбачають вашої обов'язкової присутності.

         Відповідно до вимог процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності або про відкладення розгляду справи.     

        Незважаючи на вжиті заходи дезінфекції в приміщенні суду, прохання за можливості використовувати альтернативні шляхи звернення до суду.

       Закликаємо усіх відвідувачів суду з розумінням поставитись до запроваджених превентивних заходів та максимально використовувати електронний формат доступу до судочинства. Актуальна інформація буде розміщуватися на офіційному web-сайті Краснопільського районного суду Сумської області https://kp.su.court.gov.ua/, на сторінці у соціальній мережі Facebook та telegram-каналі.

Нагадуємо способи дистанційного звернення до суду:

  • Поштова адреса суду: 42400, Сумська область, смт Краснопілля, вул. Вокзальна, 18;
  • Електронна пошта суду - е-mail: inbox@kp.su.court.gov.ua ;
  • Телефон-факс (05459) 7-28-06.

Довідку по справах можна отримати у канцелярії суду за тел.(05459) 7-12-07

          Також, в холі суду, на першому поверсі розміщено скриньку для вхідної кореспонденції. Відповідальні особи щогодини вилучатимуть документи та оперативно їх реєструватимуть. 

          Зауважуємо, що Краснопільський районний суд Сумської області продовжує опрацювання письмових та електронних звернень громадян, а також роботу в особливому режимі.

          Просимо поставитись з розумінням до тимчасових профілактичних заходів.

          Дякуємо за порозуміння та бажаємо усім бути здоровими!     

 

 

Прес-служба Краснопільського районного суду Сумської області